úterý 6. dubna 2021

Světový den zdraví

Milé děti, určitě víte, co to znamená, když je někdo nemocný a jiný je zdravý. Už mnohokrát jsme si ve školce povídali o tom, co musíme pro své zdraví udělat a čím si ho můžeme poškodit. Řekněte mamince, jak bychom měli jíst, oblékat se a chovat se, abychom byli zdraví. A co když už se stane, že onemocníme, kdo nám pomůže? A proč zrovna o zdraví si teď máte povídat? Je to proto, že 7.dubna je ,,Světový den zdraví" a my moc dobře víme, jak je důležité udělat všechno možné i nemožné pro své dobré zdraví.

Teplotu neměříme perem, ale nýbrž ......... (teploměrem).

Pro chřipku je přímo jedem, teplý čajík s včelím ....... (medem).

Ne nemoc a teploty, dává doktor .......(tablety).

Číslo na doktora

Když dorazí nemoc zlá,

zavolejte doktora.

V telefonu vytoč hned,

kdopak to ví?

Přece 155.

A ještě někdo nebo spíš něco má 7.dubna svátek. To byste asi neuhádli a možná ani vaše maminky a tatínkové nevědí, že v tento den slaví svátek ,,hlavolam". A to ne jen tak obyčejný hlavolam, ale svátek má ,,Ježek v kleci". Panu spisovateli Foglarovi, který jej vymyslel byl 7.4. udělen patent na tuto kuličku s různě dlouhými ostny, která je ukryta uvnitř pouzdra s různě velkými otvory. Vy byste měli přijít na to, jak kuličku z pouzdra vytáhnout. A snadné to určitě není.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Návštěva knihovny

S dětmi jsme dnes navštívili knihovnu ve Frýdku. Děti se seznámily nejen s prostředím knihovny, ale shlédly také malé divadelní představení,...