pátek 2. října 2020

Ostravička

Housličky, kroje, cimbálová muzika, perníčky, písničky a veselá nálada - o tom všem byla dnešní překrásná akce, kterou pro naše děti vymyslela a zorganizovala naše milá maminka, paní Drongová. Nejen, že si děti mohly vyzkoušet zahrát na housle, zatancovaly si a zazpívaly, poslechly si povídání o době minulé a o tom, jak se dřív lidé oblékali, jak se jmenují jednotlivé části tradičního kroje a jak se chodilo na tancovačky. Tato skvělá maminka pro děti upekla spoustu sladkých perníčků a děti obdarovala milými dárečky. A protože jsme od ní dostali do školičky krásné písničky na CD, cimbálovka u nás bude často znít.

Moc mamince děkujeme a všem rodičům doporučujeme přihlásit své děti do známého souboru Ostravička, který už spoustu let působí ve Frýdku-Místku a který předává mladým generacím kouzlo lidové hudby, tance a radosti z lidské blízkosti. foto zde ,video zde.video zde.,video zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Návštěva knihovny

S dětmi jsme dnes navštívili knihovnu ve Frýdku. Děti se seznámily nejen s prostředím knihovny, ale shlédly také malé divadelní představení,...