středa 17. března 2021

Robotí soutěž

Milé děti,

víte, co je to počítač, notebook nebo tablet? Už jste někdy viděly, jak maminka nebo tatínek na takových přístrojích pracuje? Možná Vám rodiče občas dovolí na počítači hrát hry, ale není nad to, zahrát si hru se svým kamarádem, rodiči nebo babičkou a dědečkem. 

Musíme ale uznat, že počítače a další přístroje, které doma máme nám hodně umí usnadnit život a práci. Jaké další přístroje doma máte a co všechno umí? Jsou to vlastně takoví poslušní roboti, kteří za nás vykonají tu nejtěžší a nejsložitější práci. A my si takového robota pomocníka zkusíme vyrobit. 

Tímto vyhlašujeme ,,Robotí soutěž" o nejhezčího, nejzajímavějšího a nejbláznivějšího robota. Vyrobte jej třeba z krabic, alobalu, plastelíny nebo jej namalujte barvičkami, prostě využijte všechny materiály k tomu, aby Váš robot byl ten nej. Roboty nám pak doneste do školky, vystavíme je a budeme si o nich povídat. A nezapomínejte i fotit a fotky posílat některé paní učitelce.

A pak si můžete třeba s maminkou a tatínkem na roboty zahrát. Víte, jak robot chodí? Předveďte to svým rodičům. A jak robot mluví? Robotí řeč je hodně těžká a málokdo jí rozumí. Ale vy se ji určitě naučíte snadno. Rodiče vám s učením robotí řeči rádi pomohou. ( slova se rozkládají na slabiky, děti hádají, o jaké slovo jde např. ko-lo-běž-ka, těžší varianta rozkládání slov na hlásky, děti hádají k-y-t-k-a). 

Já jsem vyrobila svého robota z kousků barevných papírů a z geometrických tvarů, zkuste to taky, tvary a barvičky kombinujte podle své fantazie. Jaké nové roboty pomocníky byste pro svoje rodiče vymyslely vy, děti? Povídejte si o tom doma a tvořte. A my se těšíme na vaše výrobky. roboti zde.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Návštěva knihovny

S dětmi jsme dnes navštívili knihovnu ve Frýdku. Děti se seznámily nejen s prostředím knihovny, ale shlédly také malé divadelní představení,...