čtvrtek 11. března 2021

Jarní nálada

Čím dál častěji na nás sluníčko vykukuje zpoza mraků, ptáci ve větvích štěbetají, lidé jsou nedočkaví a přejí si, ať nám příroda, ta moudrá dáma dopřeje krásné jaro a vše, co k němu patří - voňavý vzduch, zelenou trávu a hlavně úsměv na tvářích lidí. 

Jak je to děti s jarní náladou? Co všechno nám jaro přinese? Co všechno jaro musí stihnout během své vlády udělat? Kolik práce má příroda po zimě? Na všechny otázky Vám odpoví básnička, kterou najdete v příloze. A aby ta nálada ve vás byla opravdu jarní, veselá, vyrobte si jednoduchý strom, plný barevných ptáčků. Stačí vám k tomu papír, špunt a barvičky. Špuntem budete dělat otisky ( tělíčka ptáčků) a pastelkou, fixou domalujete nožky, zobáčky a další detaily vašich obrázků. A udělejte ptáčky hodně veselé. A pak rodičům zazpívejte známou písničku ,, Huboval vrabčák na zimu". jaro má hodně práce zde. veselý ptačí strom zde.

Huboval vrabčák na zimu,

škoda, že nemám peřinu.

Studí mě nohy, zebe mě nos,

protože skáču i v zimě bos.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Návštěva knihovny

S dětmi jsme dnes navštívili knihovnu ve Frýdku. Děti se seznámily nejen s prostředím knihovny, ale shlédly také malé divadelní představení,...