středa 3. března 2021

Barevné jaro

První jarní den začne sice až 20. března, ale určitě jste si děti všimly, že příroda už teď začíná být barevnější, než jaká byla v zimě. Jakou barvu teď příroda má? Začíná být krásně zelená. Jaké další barvy znáte, děti? Umíte všechny jejich názvy? Když si nemůžete zapamatovat jméno barvičky, dejte jí i příjmení a uvidíte, jak to najednou půjde. Například barva žlutá má příjmení sluníčková, barva zelená má příjmení travičková, hnědá je čokoládová. Zkuste vymyslet příjmení i dalším barvičkám.

Protože je jarní příroda hlavně zelená, posílám vám zelenou pohádku. Petřík v ní vám poví, jak to bylo s jeho pastelkami. pohádka zde.

Barvičky

Mám zelenou barvičku,

tou nakreslím travičku.

Žlutou tužkou housata,

zasvítí jak ze zlata.

A červená barvička?

ta nakreslí jablíčka.

Už jsou zralá, nízko visí,

pojďte děti, kousněte si!

Už jste někdy děti zkoušely míchat mezi sebou dvě barvičky? Vyzkoušejte, jaká barva vám vznikne, když smícháte barvu červenou a modrou, červenou a zelenou, zelenou a modrou. Uvidíte, že vás tohle kouzlení s barvami bude hodně bavit. A nezapomeňte namalovat veselými barvičkami jarní přírodu a obrázky pošlete některé paní učitelce. míchání barev zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Návštěva knihovny

S dětmi jsme dnes navštívili knihovnu ve Frýdku. Děti se seznámily nejen s prostředím knihovny, ale shlédly také malé divadelní představení,...